20 Kasım 2023 Pazartesi

AYVALIKLI SANATÇI ve DÜŞÜNÜRLER I: Stratos Pagioumtzis (Στράτος Παγιουμτζής)

Markos, Stratos, Artemis ve Yiorgos  tarafından kurulan "Pire Dörtlüsü"

Stratos Pagioumtzis (Στράτος Παγιουμτζής) (1904 - 16 Kasım 1971), Helen rebetiko şarkıcısıdır. 

1904 yılında Ayvalık'ta doğdu. Michális (Μιχάλης) ve Kalliopi (Καλλιόπη), üç çocuklarını yanlarına alarak Ayvalık'tan Midilli'ye geçtiler. Daha sonra, daha iyi bir yaşam hayaliyle, 1918 yılında Pire Limanı'na doğru yol aldılar. 

Pagioumtzis, burada önce babasıyla beraber balıkçılık yaptı sonra, "gemitzis" (γεμιτζής), yani limanın dışına demirleyen gemilere yiyecek ve diğer malzemeleri taşıyan bir tür kayıkçılıkla uğraştı. Sürekli "fakirlikle" boğuştu. Çocukluğundan beri şarkı söylemek onun en büyük tutkusuydu. Hatta onun için "boynunda bülbül yuvaları var" denilmekteydi. 

1920'lerin sonlarında profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı ve kısa süre sonra Pire'deki müzisyenlerle temasa geçti. İlk kayıtları 1933'te piyasaya çıktı. 

1934 yılında Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης), Anesti Delia (Ανέστης Δελιάς) ve Yiorgos Batis (Γιώργος Μπάτη) birlikte "Pire'nin ünlü dörtlüsü" (Η τετράς η ξακουστή του Πειραιώς) adında bir rebetiko dörtlüsü kurdular. Aynı yıldan itibaren plak kayıtlarına da başladılar.

1925'de bir "Café Aman" da rebetiko yapan topluluk.
(k
aynak: bilgin.esme.org)
Rebetiko
(ρεμπέτικο), Yunanistan'da otoriteye karşı gelen ve esrar tekkelerinde yaşayan topluluklara verilen addan türemiş olduğu varsayılır. Ayrıca, Osmanlı Türkçesi'nde "ruba'at" veya çoğul haliyle "arba'at" yani dörtlü anlamına gelen, "reb", "rab" terimlerinden türediği de söylenir. 

Rebetiko'yu kıta Yunanistan'ına asıl taşıyıcıları, özellikle alt tabakadan işsiz güçsüz insanlar ve rebetler olmuştur. Sözlerinin ana teması rebetis'lerin dar sosyal çevreleriyle sınırlı kalmıştır. 

Ressam Alexandros Korogiannakis'e Atina Belediyesi'nin
2022 yılında yaptırdığı "Vyronas'da bir Café Aman"
tablosu. (kaynak: greeknewsagenda.gr)

1922 yılı rebetikonun gelişmesinde ve yayılmasında dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı (Helenler bunu "Küçük Asya Felaketi" Μικρασιατική καταστροφή olarak adlandırır) sonrasında, büyük kentlere kitleler halinde gelen sığınmacılar, ülkenin toplumsal ve kültürel gerçekliğinde önemli değişiklikler meydana getirdiler. Yaşadığı çevreden ayrılan bu insanlar, yoksulluk ve işsizlikle karşı karşıya kaldılar ve rebetlerle aynı toplumsal yaşamı paylaştılar. Böylece, İstanbul ve İzmir kökenli sığınmacılar kendi enstrümanlarıyla, kent merkezlerinde kurulan "Kafe Aman" lara "takılan" Helen kentsoylularca dinlenilen bir müzik türü oluşturdular. 

Sığınmacı işadamları rebet müziğinin çalındığı kendi Kafe Aman'ları açtılar. Böylece, hapishane ve tekkelerin dar sınırlarından kurtulan rebet müziği daha geniş toplumsal çevrelerinin duygularını dile getirmeye başladı. Bu sırada, Helen tarım toplumunun müziği olan halk müziği doyum noktasına ulaştığı bir dönemde oluşan boşluk, sığınmacılar ve rebetlerle doldurulmuş oluyordu.

Helen tarihçi, folklor araştırmacısı ve yazar Elias Petropoulos (Ηλίας Πετρόπουλος) bu müziği: "
1- İzmir dönemi (1922-1932): İzmir usulü Kafe Aman'ların hüküm sürdüğü dönem.
2- Rebetikonun yeraltına inmesiyle karakterize edilen klasik dönem (1942-1952).
3- Popüler dönem: Rebetiko bu dönemde yer altı sendromundan kurtulduğu ve Helen ulusal müziği haline geldiği dönem"
olarak, biraz da "fado" etkisinde kalarak üçe ayırmaktadır (Petropoulos,2000)

Stratos Pagioumtzis (1904-1971)
(kaynak: sansimera.gr)

"Pire'nin ünlü dörtlüsü" ilk kez 1934 yazında Pire'de sahneye çıktı. Toplulukta herkes şarkı söylüyordu ama Pagioumtzis ana şarkıcı idi. Grubun lideri olan Vamvakáris onun ses yeteneklerine  inanmıyordu. Pire'deki plak kayıtlarının ilk yıllarında Pagioumtzis, şarkı söylemediği zamanlarda bile kayıtların çoğuna katıldı. Vamvakaris'in ilk şarkılarının çoğunda buzuki çalıyor, kayıttaki katılımcıları selamlıyordu: "Canlı şarkılarınızla Merhaba Marko", "Buzoukinle seni selamlıyorum" . Hatta bazen kendini de selamlıyordu: "Sana da merhaba, somurtkan Stratos".

Atina Pire Limanında bir grup rebetiko sanatçısı.
Ayakta duran takım elbiseli kişi Stratos Pagioumtzis'dir.
(
kaynak: newsbeast.gr)

Otuzlu yaşların ortalarında Stratos Pagioumtzis'in sesi artık "efsaneydi". 1935-1937 yılları arasında birçok plak kaydetti ve grubu ile konserler verdi. Yannis Metaksas (Ιωάννης Μεταξάς)'ın yönetimi sırasında, 1937 yılında, "esrar kullandığı" gerekçesi ile tutuklandı ve bir süre Sifnoz (Σίφνος) (Yavuzca) adasında hapsedildi.

Alman İşgalinden sonra PagioumtzisMárkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης), Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης), Manolis Chiotis (Μανώλης Χιώτης) gibi eski halk sanatçılarıyla tanıştı ve onlara işbirliğine geçti. Ayrıca, Apostolos Kaldaras (Απόστολος Καλδάρας) ve Giorgos Mitsakis (Γιώργος Μητσάκης ) gibi genç sanatçılarla çalıştı.

(kaynak: newsbeast.gr)
Stratos Pagioumtzis
klasik rebetiko türünün amansız bir düşüşe geçtiği ve savaş sonrası dönemde yayılan batı popuna daha çok benzeyen, yeni Helen popüler müziği türünün yerini aldığı 1950'lerin ortalarına kadar plak kayıt endüstrisinde çalışmaya devam etti.

1960'ların sonlarına doğru rebetiko türü beklenmedik şekilde yeniden keşfedildi; marjinalleştirilmiş izleyici kitlesine yönelik geleneksel Mikro-Asya türünü geride bırakarak, daha uyumlu ve yenilenmiş seslerle, rebetiko yeni bir döneme başladı. Bu yeni dönem orta kesim için de hoştu, yüksek sosyal sınıflar için de. 

(kaynak: newsbeast.gr)
Böylelikle Stratos Pagioumtzis ve Giorgos Zampetas (Γιώργος Ζαμπέτας) tarafından savaş öncesi rebetiko şarkılarının yeniden yorumlandı ve canlı konserlere devam edildi. Kariyeri boyunca kendi sesiyle 400'ün üzerinde şarkı kaydeden sanatçı, Ekim 1971'de pasaport almak için yeniden başvurdu. Bu kez pasaport verildi ve New York'a gitti. Sığınmacıların uğrak yeri haline getirdiği "Mağara" (Σπηλιά)'da çalıştı.

(kaynak: newsbeast.gr) 

16 Kasım 1971'de 67 yaşında kulüpte verdiği konser sırasında sahnede beklenmedik bir şekilde öldü. 

Ölümünde de "fakir" idi... 

Onu memleketine geri götürüp gömmek için eski dostları ve ortakları tarafından bir bağış toplama etkinliği organize edilmesi gerekiyordu. Ancak cenaze masraflarını Giorgos Zampetas tarafından karşılandı.


Torunu Ánna Strátou-Pagioúmtzi (Άννα Στράτου-Παγιούμτζη'), bu yıl ağustos ayında dedesinin bir tür vasiyetini yerine getirerek, en sevdiği parçalardan oluşan bir CD çıkardı. 

Torunu Ánna Strátou-Pagioúmtzi'nin bir totoğrafı.
(kaynak: espressonews.gr) 


Bu albüm ve çalışması hakkında şunları yazıyordu gazete:
"Dedem ben on dört yaşımdayken vefat etti. Hepimiz aynı evde birlikte yaşıyorduk: anne baba, büyükanne, büyükbaba. O salonda her zaman insanlar vardı. Vamvakaris, Papaioannou, Zambetas ve tüm büyük yaratıcılar eve gelir ve oturma odasında kayıt yaparlardı. Belki de bu yüzden rebetiko'yu ve özgün türküleri de bu kadar çok sevdim. Ben onlarla büyüdüm" diyor Anna Stratou-Payoumtzi, efsanevi rebetle geçirdiği çocukluğuna dair anılarını bizimle paylaşırken. Aslınd, Stratos Payoumtzis'in temsil ettiği müzik türünün yeniden ön planda olabileceğini de ekliyor. "Rebetiko şarkısının yeniden canlandırılabileceğine inanıyorum. Rebetiko geçici bir moda değil. Yüreklere derinden kazınmış bir şarkı türü. Ben de bunu kendi tarzımda, belki biraz daha modern bir şekilde yeniden ön plana çıkarmak istiyorum. Yani genç nesillerden bazıları bunu bizim gibi sevebilir. Stratos Payoumtzis'in harika müzik eserinin daha fazla dinleyiciye ulaşması ve daha fazla kalbe dokunması için, halihazırda yayınlanmış olan üç şarkıya ek olarak eylül ayından itibaren yeni şarkılar da eklenecek"... (Espresso,2023) [1]

DİSKOGRAFİ
Burada yapabildiğim ölçüde bir diskografi çıkartmaya çalıştım. Hemen belirtmeliyim ki çalışmanın büyük bölümü, 2008'den bu yana takip ettiğim "discogs.com" a aittir.

yılı bilinmeyen kayıtlar
            Α Πάλι Ξενύχτης Ηρθ' Απόψε
            Β Ζεύω Τον Ντόρη Στη Σούστα   
                   Etiket        : RCA Victor – 48g 2551
                   Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
                   Ülke          : Yunanistan     
                   Tür            Folk, Dünya müziği, Country
                    Stil           : Rebetiko



    
        A Σαν Πεθάνω Τι Θα Πούνε
        B Η Ψαριανή
               Etiket        : Monte Carlo (2) – MO 939
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan     
               Tür            : Pop, Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko




        Αχ Βρε Θάλασσα Μαριόλα
        Άνθρωπος Δίχως Βάσανα
               Etiket        : Astron – AS - 278
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan     
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :




        A Μια Συννεφιασμένη Νύχτα
        B Τα Νέα Της Αλεξάνδρας
               Etiket        : Philips – 332 026 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan     
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :



------ 4b BURAYA GİRECEK ------

    Stylianos Kazantzidis (Στυλιανός Καζαντζίδης), Emmanouil Angelopoulos (Εμμανουήλ             
    Αγγελόπουλος), Pítsa Nénkri (Πίτσα Νέγκρι), Giánnis Kyriazís (Γιάννης Κυριαζής) ve       
    Doukissa Fotara (Δούκισσα Φωταρά) ile birlikte
        A1 Όποιος Δεν Έζησε Μακρυά - Stylianos Kazantzidis
        A2 Ψαρά Μου την Ψαρόβαρκα - Pítsa Nénkri, Giánnis Kyriazís ve Stratos Pagioumtzis
        B1 Giánnis Kyriazís ve Doukissa Fotara - Η Καταδικασμένη Μάννα
        B2 Emmanouil Angelopoulos - Μια Μελαχροινή Τσιγγάνα
               Etiket        : Columbia – SEGG 2572
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, EP
               Ülke           : Yunanistan     
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :




Dimitris Perdhikopoulos (Δημήτρης Περδικόπουλος), Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ile birlikte
        A Μπήκ' Ο Χειμώνας - Stratos Pagioumtzis
        Αγάπησα Μια Ορφανή -  Dimitris PerdhikopoulosStélios Perpiniádis  
               Etiket        : Columbia – DT 351
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke          : Türkiye
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :



Ánna Chrysáfi (Άννα Χρυσάφη) ile birlikte
        Όλα Εδώ Θα Μείνουνε - Stratos Pagioumtzis, Ánna Chrysáfi
        Κάπελα Καταραμένε - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Polydisc Records – 14023
               Format      : Vinyl, 7", Single
               Ülke          : Yunanistan 
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :






        Βαγγελιώ Δεν Είσαι Εντάξει 
        Το Παληόπαιδο
               Etiket        : Philips – 332 215 PF, Philips – 7915
               Format      : 7", 45 RPM, Single
               Ülke          : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rembetiko
------ 8a BURAYA GİRECEK ------

------ 8b BURAYA GİRECEK ------
Stélla Igechaskél (Στέλλα Ιγεχασκέλ) ile birlikte
        Γκιουλ Μπαχάρ - Stélla Igechaskél
        Το Παληόσπιτο - Stratos Pagioumtzis, Stélla Igechaskél
               Etiket        : Decca – 31231
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke          : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rembetiko
 

------ 9b BURAYA GİRECEK ------

Pantazídou Soúla (Πανταζίδου Σούλα), Voúla Nkíka (Βούλα Γκίκα), Tzoúlia Drapaniótou (Τζούλια Δραπανιώτου), Mariánna Chatzopoúlou (Μαριάννα Χατζοπούλου),  Panagiotis (Panos) Gavalas (Πάνος Γαβαλάς) ve Maíri Astéri (Μαίρη Αστέρη) ile birlikte
        A1 Δεν Μετανιώνω Που Σ’ Αγάπησα Πολύ - Mariánna Chatzopoúlou
        A2  Όπου Γιώργος Και Μάλαμμα - Panagiotis (Panos) Gavalas, Maíri Astéri
        B1 Καινούργια Αγάπη Μου Σε Καμαρώνω - Pantazídou Soúla, Voúla Nkíka 
        B2 Ροκ Εντ Ρολ Με Το Μπουζούκι - Stratos Pagioumtzis, Voúla NkíkaTzoúlia Drapaniótou
               Etiket        : Odeon – GEOG 2523
               Format      : 7", 45 RPM, EP, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı




Stélla Chaskíl (Στέλλα Χασκίλ) ve Sión Féngas (Σιών Φέγγας) ile birlikte
        A Ο Τραυματίας - Stélla Chaskíl
        B Πω.. Πω.. Πω.. Μαρία - Stratos Pagioumtzis, Stélla Chaskíl, Sión Féngas
               Etiket        : Parlophone – DPG. 57
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke           : Birleşik Krallık
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko



Ánna Chrysáfi (Άννα Χρυσάφη) ile birlikte
        A Σε Μια Γωνιά Της Ταβέρνας
        B Μεσ' Της Πόλης Το Χαμάμ
               Etiket        : Philips – 332 039 PF
               Format      : 7", 45 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko





Marinos Gavriel (Μαρίνος Γαβριήλ) ile birlikte
        Περιπλανόμενος
        B Φτώχεια
               Etiket        : Polydisc Records – 14015
               Format      : Vinyl, 7", Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı






Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης), Ioanna Georgakopoulou (Ιωάννα Γεωργακοπούλου) ile birlikte
        Με Γυναίκες Μην Τραβιέσαι - Stratos Pagioumtzis, Vassilis Tsitsanis
        B Αρχίζεις Να Παραπατάς - Ioanna Georgakopoulou
               Etiket        : Columbia – DT 266
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Türkiye
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko




Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης), Ioanna Georgakopoulou (Iωάννα Γεωργακοπούλου) ile birlikte
        Ο Σεριάνης - Stratos Pagioumtzis, Stélios Perpiniádis
        B Δεν Με Στεφανώνεσε - Ioanna GeorgakopoulouStélios Perpiniádis
               Etiket        : RCA Victor – 26-8034
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko





        Δυο Μαύρα Μάτια Γνώρισα - Stratos Pagioumtzis
        B Η Μάννα Που Σε Γέννησε - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Orthophonic – S-574
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :






1937 yılı kayıtları
Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Μπουζούκι Μου Διπλόχορδο - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
         B Μ' Έμπλεξες Βρε Πονηρή - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Odeon – GA 7029
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı



Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Μια Γαλανομάτα Στην Αθήνα - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
         B Νόστιμο Τρελλό Μικρό Μου - Márkos Vamvakáris
               Etiket        : Odeon – GA 7086
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil            : Rebetiko


Anestis Delias (Αναστάσιος Δέλλιος) ile birlikte
         Τον Άντρα Σου Και Μένα - Anestis Delias
         B Ουσάκ Μανές - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Columbia – D. G. 6282
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :


1938 yılı kayıtları
         Ζωήτσα Μου - Stratos Pagioumtzis
         B Για Μια Ξανθούλα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Columbia – D.G. 6566
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı



Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ile birlikte
         Θα Κλέψω Μια Μελαχροινή - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
         B Εσύ Τα Φταις - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : His Master's Voice – AO. 2480
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko



Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ve Strátos Pagioumtzís (Στράτος Παγιουμτζής) ile birlikte
         Τα Ζηλιάρικά Σου Μάτια - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
         B Πεισματάρα - Márkos Vamvakáris
               Etiket        : Parlophon – B. 21955
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko


Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ile birlikte
         Με Τις Μυρωδιές Σου - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
         B Γιατί Μικρούλα Μου - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
               Etiket        : Columbia – D. G. 6343
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko



Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Στης Νύχτας Το Σκοτάδι - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
         B Γιατί Είσαι Πικραμένη - Márkos Vamvakáris ve Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Odeon – GA 7108
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko



1939 yılı kayıtları
         Καλογεράκι - Stratos Pagioumtzis
         B Ο κόσμος πλούτη λαχταρά - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Odeon – GA7231
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

         Δώδεκα Η Ώρα Θα 'ρθω Βρε Μαριώ - Stratos Pagioumtzis
         B Την Κυριακή Το Δειλινό - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Columbia – DG 6528
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

         Κιοτοπούλα - Stratos Pagioumtzis
         B Παντρεύτηκα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Columbia – DG 6500
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ve Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης) ile birlikte
         Φίνο Ακρογιάλι - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
         B Νταίζυ - Stratos Pagioumtzis ve Vassilis Tsitsanis
               Etiket        : Columbia – D. G. 6479
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Türkiye
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Ioanna Georgakopoulou (Ιωάννα Γεωργακοπούλου) ile birlikte
         Δεν Θέλω Πια Να Σ' Αγαπώ - Stratos Pagioumtzis ve Ioanna Georgakopoulou
         B Μπροστά Στη Θάλασσα- Stratos Pagioumtzis ve Ioanna Georgakopoulou
               Etiket        : Columbia – D. G. 6518
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Η Κάρμεν Στην Αθήνα - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris
         B Θαλασσινό Μεράκι - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris
               Etiket        : Odeon – GA 7230
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ve Nota Kalelli (Νότα Καλλέλη) ile birlikte
         Απ' Το Μαρόκο Η Εσμέ - Stratos Pagioumtzis ve Nota Kalelli
         B Άλλαξε Μαριώ Μου Γνώμη - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
               Etiket        : Orthophonic – S-582
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

1940 yılı kayıtları
         Ζωήτσα Μου - Stratos Pagioumtzis
         B Για Μια Ξανθούλα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Columbia – D.G. 6566
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

         Σε Γελάσανε - Stratos Pagioumtzis
         B Μέσα Στα Ξένα Έρημος - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Parlophon – 74054-1
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης), Spýros Peristéris (Σπύρος Περιστέρης) ve Sofia Abatzi-Karivali (Σοφία Αμπατζή-Καρίβαλη) ile birlikte
         Ο Κουμπάρος Ο Ψαράς - Márkos Vamvakáris ve Sofia Abatzi-Karivali
         B Μπράβο Για Τη Μαστοριά Σου - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris
               Etiket        : Odeon – G.A. 7321
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Türkiye
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Ioanna Georgakopoulou (Ιωάννα Γεωργακοπούλου) ile birlikte
         Σε Θυμάμαι Aπό Mικρούλα - Ioanna Georgakopoulou
         B Μπράβο Για Τη Μαστοριά Σου - Stratos Pagioumtzis ve Ioanna Georgakopoulou
               Etiket        : Columbia – 7211-F
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko, Vokal

Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Μανάβισα Και Γαϊδουράκι - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris
         B Κορίτσι Άπονο - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris
               Etiket        : Odeon – GA 7320
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko 

Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης) ile birlikte
         Χαρέμια Με Διαμάντια - Stratos Pagioumtzis ve Vassilis Tsitsanis
         B Σε Ζηλεύω Σε Πονώ - Stratos Pagioumtzis ve Vassilis Tsitsanis
               Etiket        : Columbia – D.G. 6546
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko 

Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ile birlikte
         Καλόκαρδή Μου Ντίνα - Stratos Pagioumtzis
         B Θέλω Σπίτι Και Λεφτά - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
               Etiket        : Orthophonic – S-568
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

Nota Kalelli (Νότα Καλλέλη) ve Panagiótis Toúntas (Παναγιώτης Τούντας) ile birlikte
         Το Μινόρε Της Ταβέρνας - Stratos Pagioumtzis, Nota Kalelli ve Panagiótis Toúntas
         B Γλυκειά Μου Μερινέλλα - Stratos Pagioumtzis, Nota Kalelli ve Panagiótis Toúntas
               Etiket        Columbia – 7196-F
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country 
               Stil             : 

Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ile birlikte
         Ταξίμ Ζεϊμπέκικο - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris 
         B Σε Γελάσανε - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris 
               Etiket        Parlophone – B. 74371
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country 
               Stil             : Rebetiko

Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ve Manolis Chiotis (Μανώλης Χιώτης) ile birlikte
         Τα Ωραία Σου Ματάκια - Stratos Pagioumtzis, Márkos Vamvakáris ve Manolis Chiotis 
         B Αγαπώ Τα Μαύρα Μάτια - Stratos Pagioumtzis ve Márkos Vamvakáris 
               Etiket        His Master's Voice – AO. 2639
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country 
               Stil             : Rebetiko

1941 yılı kayıtları
Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης) ve Sofia Abatzi-Karivali (Σοφία Αμπατζή-Καρίβαλη) ile birlikte
         Τα Τσαγκαράκια - Stratos Pagioumtzis
         B Ο Κουμπάρος Ο Ψαράς - Márkos Vamvakáris ve Sofia Abatzi-Karivali
               Etiket        : Odeon – GA 7323
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Türkiye
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

1946 yılı kayıtları
         Ο Ψαράς - Stratos Pagioumtzis
         B Και Συ Δεν Έχεις Μπέσα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : His Master's Voice – AO. 2738
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

         A Ο Χρήστος - Stratos Pagioumtzis
         B Ο Αναπτήρας - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : His Master's Voice – AO. 2717
               Format      Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko
Vasílis Tsitsánis (Βασίλης Τσιτσάνης) ile birlikte
         Χατζή - Μπαξές - Stratos Pagioumtzis ve Vasílis Tsitsánis
         B Το Πρωί Με Τη Δροσούλας - Stratos Pagioumtzis ve Vasílis Tsitsánis
               Etiket        : Columbia – D. G. 6598
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Vasílis Tsitsánis (Βασίλης Τσιτσάνης) ve Stélios Keromýtis (Στέλιος Κερομύτης) ile birlikte
         Βάρκα Γιαλό - Stratos Pagioumtzis ve Vasílis Tsitsánis
         B Της Μαστούρας Ο Σκοπός - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Keromýtis
               Etiket        : Columbia – D. G. 6599
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης) ve Stélios Perpiniádis (Στέλιος Περπινιάδης) ile birlikte
         Με Γυναίκες Μην Τραβιέσαι - Stratos Pagioumtzis ve Vassilis Tsitsanis
         B Της Μαστούρας Ο Σκοπός - Stratos Pagioumtzis ve Stélios Perpiniádis
               Etiket        : Columbia –  D.G. 6600
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

1947 yılı kayıtları
         Κουράγιο Πια Καρδιά Μου - Stratos Pagioumtzis 
         B Μια Και Η Ζωή Θα Σβύσει - Stratos Pagioumtzis 
               Etiket        : His Master's Voice – A.O. 2772
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

         Το Οργανάκι - Stratos Pagioumtzis 
         B Για Μια Παληά Μου Αγάπη - Stratos Pagioumtzis 
               Etiket        : Columbia – D. G. 6630
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

1948 yılı kayıtları
Ntoúo Chárma : Müthiş İkili (Ντούο Χάρμα) ile birlikte
         Πάνω Σ'Ένα Βράχο - Stratos Pagioumtzis 
         B Ο Εργάτης - Ntoúo Chárma
               Etiket        : Odeon – G.A. 7476
               Format      : 10", 78 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko
Márkos Vamvakáris (Μάρκος Βαμβακάρης), Giánnis Stamoúlis (Γιάννης Σταμούλης), Stélla Chaskíl (Στέλλα Χασκίλ) ve Apostolis Kaldaras (Απόστολος Καλδάρας) ile birlikte
         Απόψε Θάρθω Να Στα Ψάλλω - Stratos Pagioumtzis. Márkos Vamvakáris ve Giánnis Stamoúlis
         B Μια Κοπέλλα Στ' Ακρογιάλι - Stélla Chaskíl ve Apostolis Kaldaras
               Etiket        : Decca – 31197
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM
               Ülke           : ABD
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

1952 yılı kayıtları
Vassilis Tsitsanis (Βασίλης Τσιτσάνης), Thanásis Giannópoulos (Θανάσης Γιαννόπουλος) ve Stélla Igechaskél (Στέλλα Ιγεχασκέλ) ile birlikte
         Τα Βλέπω Σκοτεινά (Γλυκοχαράζουν Τα Βουνά) - Stratos Pagioumtzis, Vassilis Tsitsanis 
         ve Thanásis Giannópoulos
         B Της Φτώχειας Τα Κουρέλια - Stélla IgechaskélVassilis Tsitsanis ve Thanásis Giannópoulos
               Etiket        : Parlophone – B. 74271
               Format      : Shellac, 10", 78 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

1959 yılı kayıtları
Pétros Anagnostákis (Πέτρος Αναγνωστάκης) ile birlikte
         Το Χάρο Τον Αντάμωσαν - Panayota Mandaraki
         B Συχνά Με Το Δείλι - Pétros Anagnostákis
               Etiket        : Polydor – 54758
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

Panayota Mandaraki (Παναγιώτα Μανταράκη) ile birlikte
         Τα Δυο Ομορφά Σου Μάτια - Panayota Mandaraki
         B Ψαρά Μου Την Ψαρόβαρκα - Panayota Mandaraki xe Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Nina Record Company – N - 24717
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :

1961 yılı kayıtları
         Ολυμπιακός -Stratos Pagioumtzis
         B Η Κακαβιά - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : 332 050 PF, Philips – 7750
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

         Μούφαγαν Το Πορτοφόλι - Stratos Pagioumtzis
         B Ο Ζητιάνος - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 096 PF, Philips – 7796
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

         Ο Πασατέμπος - Stratos Pagioumtzis
         B Φεύγω Απ' Το Χωριό - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 7743
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

         Ζούλα Σε Μια Βάρκα Μπήκα - Stratos Pagioumtzis
         B Το Λιμάνι Του Πειραιά - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 017 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

         A1 Αλήτη Μ' Είπες Μιά Βραδυά - Stratos Pagioumtzis
         A2 Έχασα Την Μανούλα Μου - Stratos Pagioumtzis
         B1 Η Άμαξα Μεσ' Τη Βροχή - Stratos Pagioumtzis
         B2 Καταραμένη Φτώχεια - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 031 PF
               Format      : Vinyl, 7", Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

Alexándra Biliká (Αλεξάνδρα Μπιλικά) ile birlikte
        Περάσανε Τα Χρόνια Τα Παλιά - Stratos Pagioumtzis ve Alexándra Biliká
        B Έχασα Το Κατερινιώ - Stratos Pagioumtzis ve Alexándra Biliká
               Etiket        : Philips – 7808, Philips – 332 108 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

Maria Konstantinou (Μαριώ Κωνσταντινίδου) ile birlikte
        Καημό Μεσ' Την Καρδούλα Μου - Stratos Pagioumtzis ve Maria Konstantinou
        B Ένας Ένας Φεύγει - Stratos Pagioumtzis ve Maria Konstantinou
               Etiket        : Philips – 7769, Philips – 332 069 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

Anastásios Déllios (Αναστάσιος Δέλλιος) ile birlikte
        Το Σακκάκι - Stratos Pagioumtzis ve Anastásios Déllios
        B Ξαναρχίζω Τα Παληά Μου - Stratos Pagioumtzis ve Anastásios Déllios
               Etiket        : Philips – 332035 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 
   
1962 yılı kayıtları
         Ωραία Αιγιώτισσα-Λεμονάκι Μυρωδάτο-Ένα Νερό Κυρα-Βαγγελιώ - Stratos Pagioumtzis
         B Ένα Καράβι Από Τη Χιό-Καραγκούνα-Μαντινάδες - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 7837
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

         Η Καινούργια Παλτουδιά - Stratos Pagioumtzis
         B Ο Άνθρωπος Που Αγάπη Δεν Γνωρίζει - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 147PF, Philips – 7847
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

         Σιγανοψιχάλισμα - Stratos Pagioumtzis
         B Της Καρδούλας Μου Ο Πόνος - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 118 PF, Philips – 7818
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

         Μπαρμπά Γιάννη Κανατά, Γεια Σου Δημητρούλα - Stratos Pagioumtzis
         B Εγώ Το Πίνω Και Το Λέω, Σουρωμένος Θάρθω Πάλι - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 076 PF, Philips – 7776
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

Giórgos Mouflouzélis (Γιώργος Μουφλουζέλης) ile birlikte
        Φίνος Και Ρεφαρισμένος - Stratos Pagioumtzi ve Giórgos Mouflouzélis
        B Ας Χωρίσουμε - Stratos Pagioumtzi ve Giórgos Mouflouzélis
               Etiket        : Philips – 7854
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : 

Sántra Bílika (Σάντρα Μπιλικά) ile birlikte
        Ο Βοτανικός - Stratos Pagioumtzis
        B Σταύρο Χρυσέ Μου Φίλε Μου - Stratos Pagioumtzis ve Sántra Bílika
               Etiket        : Philips – 332 125 PF, Philips – 7825
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko
1963 yılı kayıtları
        A Μανούλα Μου, Μάνα - Stratos Pagioumtzis
        B Τέτοια Νιάτα Τέτοια Κάλη - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : 7951, Philips – 332 251 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :  

        A Να Στερέψουν Τα Ποτάμια - Stratos Pagioumtzis
        B Να Ήξερα Το Τέλος Μου - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 7909, Philips – 332 209 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :  

        A Αν Είχε Ο Χάρος Δυο Παιδιά - Stratos Pagioumtzis
        B Όσοι Με Λένε Άσωτο- Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 236 PF, Philips – 7936
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :  
Pétros Ntaís (Πέτρος Νταής), Fótis Pagioumtzís (Φώτης Παγιουμτζής) ile birlikte
        Λογαριασμό Δεν Δίνω - Stratos Pagioumtzi, Pétros Ntaís ve Fótis Pagioumtzís
        B Δέκα Συμβουλές - Stratos Pagioumtzi, Pétros Ntaís ve Fótis Pagioumtzís
               Etiket        : Philips – 332 265 PF, Philips – 7965
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı

Giota Gianna (Γιώτα Γιάννα) ile birlikte
        Μέσ' Στης Πεντέλης Τα Βουνά - Stratos Pagioumtzi ve Giota Gianna
        B Δε Με Νοιάζει - Stratos Pagioumtzi ve Giota Gianna
               Etiket        : Philips – 7878, Philips – 332 178 PF
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

1964 yılı kayıtları
        Στο Καπηλιό Κατέβηκα - Stratos Pagioumtzis
        B Με Τις Αριστοκράτισσες - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : RCA Victor – 48g 2478
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :  



Pítsa Nénkri (Πίτσα Νέγκρι) ile birlikte
        Σ' Ένα Βουνό Τραγούδισα - Stratos Pagioumtzis ve Pítsa Nénkri 
        B Δεν Θ' Αντέξω Άλλη Στενοχώρια - Stratos Pagioumtzis ve Pítsa Nénkri
               Etiket        : RCA – 48g 2491
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko

---- 1964_2a -----


1965 yılı kayıtları
        Ο Ετοιμοθάνατος - Stratos Pagioumtzis
        B Τα Πιο Όμορφα Μάτια  - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : RCA – 2566
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             :  



        Γλυκοχαράζη Ο Ουρανός - Stratos Pagioumtzis
        B Έχει Καρδιές Που Χαίρονται - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : RCA Victor – 48g 2599
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Mono
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko



        Στης Πειραϊκής Τα Βράχια - Stratos Pagioumtzis
        B Χάσου Και Σύ Φεγγάρι - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Philips – 332 335 PF, Philips – 6035
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko



Giánnis Markópoulos (Γιάννης Μαρκόπουλος) ve Fofó Strátou (Φωφώ Στράτου) ile birlikte
         Εχτές Αργά Το Δειλινό  - Stratos Pagioumtzis, Giánnis Markópoulos ve Fofó Strátou
         B Μου Κλεισές Κρυφά Το Μάτι - Stratos Pagioumtzis, Giánnis Markópoulos ve Fofó Strátou
               Etiket        : RCA Victor – 48g 2577
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı



1966 yılı kayıtları
         A Μανάκι Μου Μανάκι Μου - Stratos Pagioumtzis
         B Φωτιά Θα Βάλω Μόνος Μου - Stratos Pagioumtzis
             Etiket         : Philips – 332 410 PF, Philips – 6110
             Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
              Ülke          : Yunanistan
              Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
              Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko




Mários Kóstoglou (Μάριος Κώστογλου) ile birlikte
        Ντουντού - Stratos Pagioumtzis
        B Τα Καζίνα - Stratos PagioumtzisMários Kóstoglou
               Etiket        : Βεντέττα – ΒΕ - 158
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı



1967 yılı kayıtları
        Το Κορίτσι Μην Πειράζεις - Stratos Pagioumtzis
        B Μου Μιλάς Με Μάτια Δακρυσμένα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Βεντέττα – ΒΕ-071
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil            : Halk şarkısı



        Είμαι Ο Στράτος Παγιουμτζής - Stratos Pagioumtzis
        B Στην Καλαμπάκα Μια Βραδυά - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Βεντέττα – ΒΕ-072
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı


------

Fofó Strátou (Φωφώ Στράτου) ile birlikte
        Το Μινόρε Του Στράτου - Stratos Pagioumtzis
        B Πλανεύτρα Της Αγάπης - Stratos Pagioumtzis, Fofó Strátou
               Etiket        : RCA Victor – 48g 2675
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Rebetiko




Fofó Strátou (Φωφώ Στράτου) ve Kaíti Thými (Καίτη Θύμη) ile birlikte
        Μη Πειράζης Το Κορίτσι - Stratos Pagioumtzis, Kaíti Thými
        B Κάνω Μια Και Κάνεις Δέκα - Stratos Pagioumtzis, Fofó Strátou
               Etiket        : RCA Victor – 48g 2628
               Format      : 7", 45 RPM, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı





1968 yılı kayıtları
Eski rebetiko zamanı (Τον Παληό Ρεμπέτικο Καιρό) adlı albüm
A1 Αλήτη Μ' Είπες Μια Βραδυά
A2 Έχασα Την Μανούλα Μου
A3 Ο Πασατέμπος
A4 Σιγανοψιχάλισμα
A5 Βαγγελιώ Δεν Είσαι Εντάξει
A6 Ο Άνθρωπος Που Αγάπη Δεν Γνωρίζει
A7 Η Άμαξα Μεσ' Τη Βροχή
B1 Τρεις Μάγκες Τρεις Γερόμαγκες
B2 Ο Βοτανικός
B3 Μεσ' Της Πεντέλης Τα Βουνά
B4 Έχω Μια Δεκάρα Τρύπια
B5 Όσοι Με Λένε Άσωτο
B6 Ζούλα Σε Μια Βάρκα Μπήκα
B7 Καταραμένη Φτώχεια
Etiket        : Philips – 650 134
Format      : Vinyl, ....", 33 1/2 RPM
Ülke           : Yunanistan
Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
Stil             : Halk şarkısı, Rebetiko

1969 yılı kayıtları
Stylianos Kazantzidis (Στυλιανός Καζαντζίδης), Kiriaki Papadopoulou (Κυριακή Παπαδοπούλου), Αggeliki Kalaitzi (Αγγελική Καλαϊτζή), Panayota Mandaraki (Παναγιώτα Μανταράκη) ile birlikte
        A1 Τώρα Που Φεύγω Απ΄ Τη Ζωή - Stylianos Kazantzidis, Kiriaki Papadopoulou
        A2 Κάτσε Στον Καναπέ Μου - Αggeliki Kalaitzi
        B1 Τα Δυο Ομορφά Σου Μάτια - Panayota Mandaraki
        B2 Ψαρά Μου Την Ψαρόβαρκα - Stratos Pagioumtzis
               Etiket        : Olympic (2) – EP-2405-6
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, EP, Single
               Ülke           : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil             : Halk şarkısı


1970 yılı kayıtları
Fotis Gkiokas (Φώτης Γκιώκας) ile birlikte
        Εξ Επαφής - Stratos Pagioumtzis, Fotis Gkioka
        B Τι Είμαστε Οι Μαύροι - Stratos Pagioumtzis, Fotis Gkioka
               Etiket        : Polyphone (3) – PS 254
               Format      : Vinyl, 7", 45 RPM, Single
               Ülke          : Yunanistan
               Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
               Stil            : Halk şarkısı



2001 yılı kayıtları
Vasílis Tsitsánis şarkıları (Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη) adlı CD
1 Ο Γάμος του Τσιτσάνη
2 Την Κυριακή Το Δειλινό
3 Για μια Ξανθούλα
4 Σε Ζηλεύω Και Πονώ
5 Να Πάμε Για Τη Βούλα
6 Ο Τσιτσάνης στο Μόντε Κάρλο
7 Της Μαστούρας ο Σκοπός
8 Μια Νύχτα Στο Πασαλιμάνι
9 Με Γυναίκες μην Τραβιέσαι
10 Βαρκα Γιαλό
11 Ο Σεργιάνης
Etiket        : Eros Music – 00322
Format      : CD
Ülke           : Yunanistan
Tür            : Folk, Dünya müziği, Country
Stil             : Rebetiko


---
DİPNOT

[1] Helencesi benden iyi olanlar için:

"Εφυγε από τη ζωή όταν εγώ ήμουν δεκατεσσάρων. Μέναμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι γονείς, η γιαγιά, ο παππούς. Σε εκείνο το σαλόνι υπήρχε πάντα κόσμος. Ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου, ο Ζαμπέτας και όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί ερχόταν στο σπίτι και ηχογραφούσαν στο σαλόνι. Ισως για αυτό αγάπησα κι εγώ τόσο πολύ το ρεμπέτικο και το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Με αυτά μεγάλωσα» σημειώνει στη συνέχεια η Αννα Στράτου-Παγιουμτζή, καθώς μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις της από τα παιδικά της χρόνια δίπλα στον θρυλικό ρεμπέτη. Οπως προσθέτει, μάλιστα, το είδος μουσικής που εκπροσωπούσε ο Στράτος Παγιουμτζής μπορεί κάλλιστα να βρεθεί ξανά σε πρώτο πλάνο. «Πιστεύω ότι το ρεμπέτικο τραγούδι μπορεί να αναβιώσει. Το ρεμπέτικο δεν είναι μόδα. Είναι τραγούδι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές. Κι εγώ θέλω να το ξαναφέρω στο προσκήνιο με έναν δικό μου, ίσως λίγο πιο σύγχρονο τρόπο. Ετσι, κάποιοι από τις νεότερες γενιές ίσως το αγαπήσουν όπως εμείς. Εκτός από τα τρία τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει θα υπάρξουν κι άλλα από τον Σεπτέμβριο, με σκοπό το θαυμάσιο μουσικό έργο του Στράτου Παγιουμτζή να φτάσει σε περισσότερους ακροατές και να αγγίξει περισσότερες καρδιές» καταλήγει." (Espresso,2023)

  

---
KAYNAKÇA

---, -. (2023).
            Στράτος Παγιουμτζής,
            https://www.sansimera.gr/biographies/308, son erişim tarihi: 19 Kasım 2023.

espressonews.gr, (2023),
Η εγγονή του Στράτου Παγιουμτζή φέρνει ξανά στο προσκήνιο τρία διαχρονικά μουσικά «διαμάντια» του κορυφαίου ρεμπέτη
          https://www.espressonews.gr/celebrities/377754/eggoni-stratoy-pagioymtzi-tragoydia/ , 
          son erişim tarihi: 19 Kasım 2023.

newsbeast.gr, (2016).
            Ο μεγαλύτερος βάρδος του ρεμπέτικου, Στράτος Παγιουμτζής
            https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2286228/o-megaliteros-vardos-tou-
            rempetikou-stratos-pagioumtzis, son erişim tarihi: 19 Kasım 2023.

Petropoulos, E. (2000).
            Songs of the Greek underworld: the rebetika tradition, Londra: Saqi Books.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder