30 Ağustos 2022 Salı

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ : "Αϊβαλιώτικο Ζειμπέκικο"

Dünkü Ayvalık zeybeğini (Aϊβαλιώτικο ζειμπέκικο) tanıtmak amacıyla yayıma aldığım blog sonrasında, bu parçayı ve onunla oynanan halk dansını ilk kez duyan/gören arkadaşların yoğun bir ilgisi oluşunca, blog dizisinin yazı kurgusunu bozarak, Ayvalık zeybeğinin günümüze ulaşan versiyonu ile hazırlanmış üç videoyu daha yayımlamak istedim.

Bunlardan ilki, enstrüman çalma konusunda benden daha yetenekli arkadaşlar için Ayvalık zeybeğinin video formatlı notaları. 


İkinci Ayvalık zeybeği videosu, beni çok etkileyen bir senfonik düzenlemedir. Bu video, Yeni Zelanda'nın Auckland adasında düzenlenen sanat festivali kapsamında, 18 Mart 2011 tarihinde Auckland Filarmoni Orkestrası eşliğinde verilen bir konserden çekilmiş. Bir anda sahneye  çıkıp Aivalotiko yapmaya başlayan dansçının adı Anthony Neonakis imiş.


Üçüncü video ise, internette yeni karşılaştığım the air magazine adlı bir site için hazırlanmış ve dron çekimleri sayesinde izlemesi çok keyifli olan Aϊβαλιώτικο.

1 yorum:

  1. Ayvalık Rebetiko topluluğu olarak çalışmalarınızda başarılar dileriz. Aşağıdaki linkte de bizim çaldığımız versiyonu var.
    https://youtu.be/e-4lyavziWQ

    YanıtlaSil