26 Ağustos 2016 Cuma

2017 - Yol Arkadaşım 1

Süre: 115 dakika | IBDB Puanı: 6.1/10
Yönetmen
     Bedran Güzel
Senaryo
     İbrahim Büyükak
Yapımcı
     Necati Akpınar
Oyuncular
     Oğuzhan Koç            Onur
     İbrahim Büyükak      Şeref
     Emre Kınay              Fevzi
     Aslı Bekiroğlu           Bahar
     Eda Ece                   Aysun
     Bahar Şahin             Cemre
     Muharrem Bayrak     Ahmet
     Toygan Avanoğlu      Çapkın Doktor Kamuran
     Rahşan Fırtına          Nazan
     Yakup Yavru             Haşmet
     Acun Ilıcalı               TV Programcısı
     Eser Yenenler           Fuar Sunucusu İlhan Okay
     Nurseli İdiz              Şükran
     Şinasi Yurtsever       Kıvanç
     Dilber Ay                 Muzaffer Usta
     Tuncay Akça      Güvenlik Görevlisi
Müzik 
     Doğa Ebrişim
Görüntü yönetmeni 
     Serkan Güler
Sanat yönetmeni
     Burak Yerlikaya
Kostüm tasarım
     Fulya Halilcikoğlu    

Konusu:
Yol Arkadaşım, Bedran Güzel'in 2017 yılında yönettiği komedi filmi. Filmin çekimleri genel olarak İstanbul'un çeşitli ilçelerinde ve Balıkesir'e bağlı olan Ayvalık ilçesinde yapıldı.

Onur başarısız bir ilaç mümessilidir. Kurban Bayramı'na üç gün kala üç hedefi vardır; Ayvalık’taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak, kovulduğu işini geri kazanmak ve ilk iki hedefi yol arkadaşı Şeref’e rağmen başarmak. Onur, hedeflerini gerçekleştirmek için bir telefon uygulamasıyla tanıştığı ve tek ortak noktaları gidecekleri istikamet olan Şeref ile birlikte eğlence ve macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Kısa süre içerisinde kız arkadaşının ailesi ile tanışacak olan Onurun bir an önce kaybettiği işini yeniden kazanması gerekmektedir. Onurun kız arkadaşının ailesi Ayvalık'ta yaşamaktadır. Bu nedenle Ayvalık'a  doğru yola çıkan Onur, bir uygulama aracılığı ile tanıştığı Şerifi de yanına alır. Birbirlerinden tamamen zıt karakterlere sahip olan Onur ve Şerif'in tek ortak amaçları Ayvalık'a gitmektir. Onur, bir yandan kız arkadaşının ailesinin davetine yetişmeye çalışırken bir yandan da eski işini kazanmak için bir sunum hazırlaması gerekmektedir. Bu nedenle Onur, bu yolculuğun kısa sürmesi için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Fakat işler hiç de Onurun istediği gibi gitmemektedir. Çünkü yol arkadaşı Şerif başlarını sürekli belaya sokmaktadır. Başta sıradan bir yolculuk olarak başlayan bu durum iki yol arkadaşının başına gelen bir çok komik macera ile sonuçlanacaktır.

Film de, Küçükköy'ü, Sarmısaklı yolunu, Aysel Hanım'ın "polis karakolu" yapılan evini ve Cunda adası yel değirmenini göreceksiniz. Bir de Ayvalık'lı rolündeki Şeref ile Aslıyı... İyi seyirler... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder