![]() |
(foto.01) Erkan Acurol. (kaynak: Tat Bilirler Tarihi) |
Erkan Acurol, 1947 yılında İstanbul'da doğdu.
1973 yılında Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda kamu görevine başladı ve 1998 yılında emekli oldu. Eşiyle beraber 2000 yılında Ayvalık'a yerleşi. Yaşamının önemli bir bölümünü Ayvalık ve Ege yemek kültürü üzerine yoğunlaştırdı. Bir gurme olarak leziz ve özgün reçeteler yayımladı. Sözcü, Olay ve Zeytin dergilerinde yazıları yayımlandı.
Arzu Hanım ile evli olan Acural, Gömeç'te yaşıyordu. 14 Haziran 2009 tarihinde uğradığı bir saldırı sonucunda öldü.
ESERLERİ
01. Kitapları
Kydonia : Ayvalık mutfağı.175 sayfa. 19.5 x 27.5 cm.İstanbul : İnkılâb Kitabevi.
Lezzetli günler için pratik mönüler (Arzu Acurol ile beraber).172 sayfa. 15.0 x 18.0 cm.İstanbul : Oğlak Yayınları.
Ege ve Ayvalık'ta kış hazırlıkları.223 sayfa. 19.5 x 27.5 cm.İstanbul : İnkılâb Kitabevi.
Rakı balık Ayvalık : meze kitabı (Arzu Acurol ile beraber).170 sayfa. 17.0 x 22.5 cm.İstanbul : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
KAYNAKÇA
Köksal, H.K. (15 Haziran 2009).son erişim tarihi: 10 Mayıs 2025.
son erişim tarihi: 10 Mayıs 2025.
Tezgin Çakır, N. (17 Haziran 2009).
Ayvalık'ın yeşil gurmesi "Erkan Acurol" artık yok.
son erişim tarihi: 10 Mayıs 2025.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder